Blog

LU Rogaška Slatina Starejši se učijo angleščino.jpeg

Na voljo rezultati projekta Elders learning English for Europe

Events / News

Na voljo rezultati projekta Elders learning English for Europe

Ljudska univerza Rogaška zadnji dve leti sodeluje v mednarodnem Erasmus + projektu ´Elders learning English for Europe´, številka projekta 2021-1-PL01-KA220-ADU-000033465.

Glavni cilji projekta ELENE so zboljšati in razširiti ponudbo visokokakovostnih učnih možnosti, prilagojenih potrebam starejših, tako da izboljšajo svoje večjezične spretnosti (učenje angleščine) in digitalne veščine, obenem pa širiti in razvijati kompetence izvajalcev usposabljanj in drugega osebja, ki podpirajo starejše, jih motivirati za sodelovanje pri učenju tujih jezikov in učinkovitem poučevanju.

Sedaj so na voljo tudi končni rezultati projekta, ki vključujejo spletno učno platformo ELENE, učbenik za starejše, ki se učijo angleščino, metodološki priročnik za mentorje, ki poučujejo angleščino starejše, ELENE videoposnetki, ki se navezujejo na lekcije v učbenike, ter ELENE mobilno aplikacijo. Vse razvite materiale si lahko brezplačno prenesete s spletne strani projekta https://www.eleneproject.eu/, medtem ko do spletne učne platforme projekta lahko dostopate direktno preko povezave https://mooc.eleneproject.eu/ ali preko spletne strani projekta.

Ravno tako vam je na povezavi https://www.youtube.com/@Project_elene na voljo tudi Youtube kanal ELENE, kjer lahko najdete vse videoposnetke, ki se navezujejo na enote v učbeniku, če pa imate Android telefon, pa si lahko v trgovini Google Play na povezavi  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eleneinbieproject.elene&pli=1 brezplačno naložite tudi mobilno aplikacijo, razvito v projektu, ki vsebuje vse lekcije iz učbenika.

Rezultate projekta projektni partnerji trenutno predstavljajo na multiplikacijskih dogodkih v sodelujočih državah. V Sloveniji se ja takšen dogodek odvil v sredo, 8. novembra 2023, v Rogaški Slatini, kjer je Ljudska univerza Rogaška Slatina projektne rezultate predstavila ciljnim skupinam, kot so univerze za tretje življenjsko obdobje, organizacije za izobraževanje odraslih, učitelji angleščine, starejši učeči se, ki se učijo angleščino in ostali zainteresirani. Odziv je bil več kot odličen in projektni partnerji se veselimo, da smo s skupnimi močmi razvili res uporaben in kvaliteten material, ki bo služil kot odlično orodje na področju poučevanja angleščine starejšim.

Aktivnosti projekta ELENE bo izvajal mednarodni konzorcij, ki ga sestavljajo:

– Fundacja Instytut Badan i Innowacji w Edukacji (Poljska) www.inbie.pl

– Glandrive (Portugalska) https://www.glandrive.pt/

– Innetica (Španija) www.inetica.org

– SHEM (Turčija)  www.saricamhem.gov.tr

– Ljudska univerza Rogaška Slatina (Slovenija) https://lu-rogaska.si/ .

Mojca Vukovič je zaposlena na Ljudski univerzi Rogaška Slatina, kjer že več kot 12 let vodi mednarodne projekte, obenem pa je odgovorna za koordinacijo Univerze za tretje življenjsko obdobje. 

Translate »